ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Για την εγγραφή σας στο Σύλλογο απαιτούνται:
α) αίτηση εγγραφής (έντυπο θα βρείτε στα γραφεία του συλλόγου)
β) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
γ) 15 € ετήσια συνδρομή
δ) μία (1) φωτογραφία για την έκδοση κάρτας μέλους (για τα παιδιά εκδίδεται κάρτα μέλους έως την ηλικία των 25 ετών)

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ


ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Εκτός παιδικών σταθμών 53.000 παιδιά! 
Ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού τα στοιχεία αφορούν μόνο σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας που δε συμπεριλαμβάνει το σύνολο των δήμων της χώρας.
Εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, κέντρων φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) θα μείνουν χιλιάδες παιδιά τη σχολική χρονιά 2012 - 2013, με τραγικές επιπτώσεις στις οικογένειές τους. Συγκεκριμένα, περίπου 53.000 παιδιά δε θα φιλοξενηθούν την επόμενη σχολική χρονιά στις δομές του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του υπουργείου Εργασίας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), που διαχειρίζεται το πρόγραμμα, επιβεβαιώνουν την ανέχεια στην οποία βρίσκονται οι  οικογένειες, καθώς οι αιτήσεις γονέων είναι σημαντικά αυξημένες, κατά 43%, σε σχέση με πέρσι.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος αριθμός δείχνει μόνο ένα μέρος του προβλήματος, αφού υπάρχουν ακόμα χιλιάδες παιδιά που θα μείνουν εκτός είτε γιατί οι γονείς δεν μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν αίτηση είτε γιατί έχουν κοπεί απευθείας από τους δήμους που δεν έχουν ενταχθεί στο παραπάνω πρόγραμμα και λειτουργούν μόνοι τους τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, περίπου το 55% των αιτήσεων απορρίφθηκαν και λόγω των κριτηρίων που θέτει το πρόγραμμα για τη φιλοξενία των παιδιών, αλλά κυρίως λόγω της χρηματοδότησης, η οποία μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με πέρσι. Αλλά και χωρίς αυτή τη μείωση, το πρόβλημα θα παρέμενε σοβαρό. Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχεται στα 125 εκατομμύρια ευρώ, από 175 εκατομμύρια που ήταν την προηγούμενη σχολική χρονιά, ενώ για την κάλυψη των αναγκών απαιτούνται άλλα 125 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα, οι δήμοι αδυνατούν να λειτουργήσουν το σύνολο των παιδικών σταθμών, καθώς προσωπικό δεν υπάρχει και η τακτική χρηματοδότηση έχει μειωθεί σημαντικά. Η παράθεση των στοιχείων μόνο των τελευταίων μηνών είναι χαρακτηριστική. Από 135 εκατ. ευρώ τον Ιούνη, η χρηματοδότηση τον Ιούλη μειώθηκε σε 96 εκατ. ευρώ και από τον Αύγουστο μέχρι και το Δεκέμβρη υπολογίζεται να προσγειωθεί στα περίπου 70 εκατ. ευρώ. Πολλοί δήμοι δεν μπορούν να πληρώσουν καν τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Και φυσικά κόπηκαν από το πρόγραμμα πρώτα από όλα τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών !!!

Μετά τα βάναυσα μέτρα φορολόγησης, τις επικείμενες περικοπές επιδομάτων και οτιδήποτε ακόμα μπορεί να φέρει σε απόγνωση τις τρίτεκνες οικογένειες, άλλη μια τιμωρία για όσους τόλμησαν να κάνουν οικογένεια...!!!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου