ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Για την εγγραφή σας στο Σύλλογο απαιτούνται:
α) αίτηση εγγραφής (έντυπο θα βρείτε στα γραφεία του συλλόγου)
β) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
γ) 15 € ετήσια συνδρομή
δ) μία (1) φωτογραφία για την έκδοση κάρτας μέλους (για τα παιδιά εκδίδεται κάρτα μέλους έως την ηλικία των 25 ετών)

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ & ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ



Με αφορμή τις επερχόμενες ρυθμίσεις για τις μεταγραφές και τη σίτιση των φοιτητών ο σύλλογος τριτέκνων Ν. Ευβοίας παρέδωσε επιστολή στον υφυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου με την ελπίδα η κυβέρνηση να λάβει σοβαρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πλέον οι τρίτεκνες οικογένειες μετά τα αλλεπάλληλα χαράτσια και τις περικοπές μισθών, επιδομάτων και κάθε είδους από τις ελάχιστες παροχές που είχαν.  




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ           ΠΡΟΣ: ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑ
          Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ                                    ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ
                                                                                          ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ

     ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ                          ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ   
ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ                                 κ. ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ           
ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ                                                                                                          
                                                                   
(2θμιο σωματείο  Απόφ.                                              Νεοφύτου 48Γ Χαλκίδα     
Πρωτοδικείου 125/2010)    



                                                                         ΧΑΛΚΙΔΑ 16 Οκτωβρίου 2012

Αξιότιμε κ.Υφυπουργέ,




Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων με Τρία Τέκνα Ν.Ευβοίας σας αποστέλουμε επιστολή, προκειμένου να σας ενημερώσουμε σωστά και αναλυτικά για τον αγώνα,τις επιδιώξεις μας και τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς με τρία τέκνα και να νιώσουν ότι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του νομού μας είναι κοντά τους και συμμερίζεται την αγωνία και το δίκαιό τους.
Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα και αυτά που ακολουθούν πολύ σύντομα όχι μόνο έχουν ανατραπεί οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί με τις σοβαρότατες μειώσεις στις αποδοχές τους (έως και 40%) αλλά οδηγούνται οι οικογένειες με τρία τέκνα στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Πολύ μεγάλο ποσοστό τρίτεκνων οικογενειών αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ζωτικές υποχρεώσεις τους (δόσεις, δάνεια και δίδακτρα φροντιστηρίων, παιδικών σταθμών, στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης της οικογένειας κ.α). Τα πολλά παιδιά από ΄΄ευλογία θεού΄΄ που τα θεωρεί ο σοφός λαός μας, για την Κυβέρνηση σημαίνει πλουτισμός, επομένως τεκμήριο, σ΄ένα άδικο, σκληρό και στρεβλό φορολογικό σύστημα που  πληρώνουν τριπλάσιους φόρους .
          Η αντικατάσταση των επιδομάτων που ελάμβαναν οι τρίτεκνες  οικογένειες,  με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών, αλλά και η κατάργηση του αφορολογήτου για τα προστατευόμενα τέκνα, προκαλούν σημαντικές απώλειες στο οικογενειακό εισόδημα και αυξάνουν τον, ήδη επιβαρυμένο, οικογενειακό προϋπολογισμό.
         Ζητάμε:
   ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΧΘΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ,
   ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ,ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ,
   επαναφορά στις προηγούμενες διατάξεις περί μετεγγραφών ,καθώς θεωρούμε άδικη και εν πολλοίς αντισυνταγματική την τροποποίηση, που αφορούσε τις μετεγγραφές, όπου καταδίκασε οικογένειες με τρία παιδιά και άνω να φτάνουν στα όρια τους ή/και να αδυνατούν να συντηρήσουν  2ο  ή και 3ο σπίτι ταυτοχρόνως για τα παιδιά τους που πέρασαν σε σχολές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να συνεισφέρουμε αυτό που μας αναλογεί αν και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι οι οικογένειες με τρία παιδιά οι αίτιοι που φτάσαμε εδώ αλλά η κακοδιαχείριση, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, η διαπλοκή που έχει επώνυμο  σε συνάρτηση της υφιστάμενης ιδιόρρυθμης ασυλίας-ατιμωρησίας.

   Επίσης σε σχέση με τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών για αποτελεσματικότερη εφαρμογή του 20% που αφορούν τους διορισμούς προτείνουμε:

-Να αυξηθεί  η μοριοδότηση για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών με τρία τέκνα και άνω.
-Αύξηση των μορίων για μεταθέσεις και αποσπάσεις των γονέων με τρία τέκνα και άνω και σε επίπεδο νομού. 
-Παραμονή στην θέση διορισμού για γονείς με τρία τέκνα και άνω.
-Να επεκταθεί και στους γονείς και τέκνα τριτέκνων η ισχύς των  διατάξεων (Εγγραφές, δίδακτρα κλπ) που ισχύουν για τους πολυτέκνους όσον αφορά την φοίτησή τους σε όλα τα ΙΕΚ.
-Ένταξη στις ίδιες διατάξεις (με  αύξηση του ποσοστού) που ισχύουν για τους πολυτέκνους των γονέων με τρία τέκνα και τα τέκνα αυτών για παροχή υποτροφιών από το ΙΚΥ.
-Δυνατότητα για φοίτηση σε Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Προγράμματα Σπουδών με επιπλέον ποσοστό για τέκνα και γονείς με τρία παιδιά και άνω και εφ΄όσον πληρούν τα τυπικά προσόντα.
-Για Τρίτεκνους και πολύτεκνους, να παραμείνει σε ισχύ το παλαιό καθεστώς των αποσπάσεων χωρίς περιορισμούς.

    Ελπίζουμε οι ανωτέρω δίκαιες προτάσεις μας να υιοθετηθούν και να νιώσουν οι τρίτεκνες οικογένειες ότι τουλάχιστον σε προβλήματα-προτάσεις που δεν έχουν οικονομικό κόστος η Κυβέρνηση είναι κοντά τους και τους στηρίζει. 

   Ελπίζουμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε συνάρτηση και των υποχρεώσεών σας και στους οικογενειάρχες με τρία παιδιά.




Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ







ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΥ                                       ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου