ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Για την εγγραφή σας στο Σύλλογο απαιτούνται:
α) αίτηση εγγραφής (έντυπο θα βρείτε στα γραφεία του συλλόγου)
β) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
γ) 15 € ετήσια συνδρομή
δ) μία (1) φωτογραφία για την έκδοση κάρτας μέλους (για τα παιδιά εκδίδεται κάρτα μέλους έως την ηλικία των 25 ετών)

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΕΕ, ΤΕΛΟΣ;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΣΠΟ3Τ :
"ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
 ΜΕ  ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010) 
                      115 22  Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   ΑΘΗΝΑΙ
                          Τηλ.:6944161115,6944364283  e-mail:pespo3t@yahoo.gr 
                                                                 Αθήνα 11-3-2014        
                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΣΠΟ3Τ 11 ΜΑΡ 2014
 
  
    Καταγγέλλουμε την ολιγωρία και αδιαφορία της Κυβερνήσεως που δεν μερίμνησε, ως όφειλε, για την έγκαιρη προετοιμασία τόσο των Υπηρεσιών του Κράτους όσο και των ενδιαφερομένων φορέων για την μετάπτωση από το Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων για Απόρους που ίσχυε μέχρι 31-12-2013,στις διαδικασίες που προβλέφθηκαν από την ίδρυση του  Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους.
    Στις 26-2-2014 ψηφίσθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Κανονισμός σύμφωνα με τον οποίο ιδρύεται το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους με Περίοδο προγραμματισμού 2014-2020.Η προεργασία για αυτόν τον Κανονισμό και ότι το προηγούμενο Πρόγραμμα θα τερματιζόταν τέλος του 2013 ήταν γνωστό στα Κράτη-μέλη της Ε.Ε από το 2012
.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ.
 
  Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μας,οι ενέργειες από την Κυβέρνηση έχουν αρχίσει, ουσιαστικά μετά την ψήφιση του Κανονισμού από ΕΕ.
   Η συνέχεια είναι να εκδοθούν από ΕΕ οδηγίες, τα κράτη μέλη να δηλώσουν ποιές δράσεις θα υλοποιήσουν. Μετά θα εκπονηθεί επιχειρησιακό πρόγραμμα για την προαναφερόμενη περίοδο(2014-2020) και στην συνέχεια η έκδοση σχετικών υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων για την υλοποίησή του, όπου θα κληθούν οι φορείς (όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον και πληρούν τις σχετικές προδιαγραφές που θα καθορισθούν) για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Όπως γίνεται αντιληπτό όλες αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και δεν φαίνεται, κατά την άποψή μας να γίνουν έγκαιρα ώστε να επωφεληθούν για το 2014 οι άποροι.
 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
 
    Καλούμε την Κυβέρνηση, δεικνύοντας στοιχειώδη ευαισθησία, να μεριμνήσει ώστε για το 2014 να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια για να ισχύσει το προηγούμενο πρόγραμμα και παράλληλα να γίνονται όλες οι  απαιτούμενες ενέργειες ώστε από το 2015 και μετά να εφαρμοσθούν οι διατάξεις για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους.
 
Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΠΕΣΠΟ3Τ"
 
    Επίσης,ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου ότι επί του παρόντος δεν θα γίνεται παραλαβή από τον Σύλλογο των δικαιολογητικών για το Πρόγραμμα Τρόφιμα από ΕΕ,για το 2014.
                                                                        
 ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου