ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Για την εγγραφή σας στο Σύλλογο απαιτούνται:
α) αίτηση εγγραφής (έντυπο θα βρείτε στα γραφεία του συλλόγου)
β) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
γ) 15 € ετήσια συνδρομή
δ) μία (1) φωτογραφία για την έκδοση κάρτας μέλους (για τα παιδιά εκδίδεται κάρτα μέλους έως την ηλικία των 25 ετών)

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ

Αγαπητά μέλη,

όπως και προηγούμενα σας είχαμε ενημερώσει μέσω της ΠΕΣΠΟ3Τ για τα προβλήματα που προέκυψαν με την περάτωση, στις 31-12-2014,του Προγράμματος Δωρεάν Διανομής Τροφίμων από ΕΕ και την καθυστέρηση τόσο από το Ευρωκοινοβούλιο της τελικής ψήφισης του Κανονισμού για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους,στις 26 Φεβρουαρίου 2014 όσο και της ολιγωρίας της Κυβέρνησης από το 2012, που το γνώριζε, να προετοιμασθεί η Χώρα μας και να ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι μέχρι τους τελικούς δικαιούχους.
Πέραν αυτών, σας γνωρίζουμε ότι εξετάζοντας τα πρακτικά του Ευρωκοινοβουλίου,από το 2012 και μετά, που αφορούσε το θέμα μας, δεν βρήκαμε κάποια παρέμβαση ή πρόταση από Έλληνες ευρωβουλευτές μας πως θα αντιμετωπιζόταν η περίπτωση, όπως τώρα συμβαίνει,το 2014 να συνεχιζόταν έγκαιρα η στήριξη των απόρων οικογενειών (τρίτεκνες, πολύτεκνες και άλλες κατηγορίες).
Ακόμη στο Υπουργείο Εργασίας δεν έχουν συγκροτηθεί οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό επιτροπές και βεβαίως δεν έχουν καθορισθεί όλες οι προϋποθέσεις,κριτήρια και άλλα στοιχεία ώστε να καθορισθεί πόσα προγράμματα θα γίνουν για την περίοδο από 2014 έως 2020.
Είναι μεγάλη η πιθανότητα για το 2014 να χαθεί το αναλογούν ποσό από τα 249 εκατ. ευρώ με τιμές 2011 και περίπου 282 εκατ. ευρώ σήμερα.
ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ;ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ;

Η παρούσα ενημέρωση κοινοποιείται και στους Έλληνες ευρωβουλευτές της περιόδου 2009-2014 και εάν μας διέλαθε κάποια τυχόν παρέμβαση,να ενημερωθούμε και άμεσα να σας ενημερώσουμε.





Η Πρόεδρος                           Η Γεν. Γραμματέας
Έφη Βαρβάρου                      Μαρία Καράμπελα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου