ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Για την εγγραφή σας στο Σύλλογο απαιτούνται:
α) αίτηση εγγραφής (έντυπο θα βρείτε στα γραφεία του συλλόγου)
β) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
γ) 15 € ετήσια συνδρομή
δ) μία (1) φωτογραφία για την έκδοση κάρτας μέλους (για τα παιδιά εκδίδεται κάρτα μέλους έως την ηλικία των 25 ετών)

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Από τις 15 Νοεμβρίου ηλεκτρονικά μέσω ΗΔΙΚΑ οι αιτήσεις ένταξης στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Ο Δήμος Χαλκιδέων, ως ένας από τους 13 Δήμους της χώρας στους οποίους θα εφαρμοστεί πιλοτικά το μέτρο του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος , ενημερώνει ότι από τις 15 Νοεμβρίου ξεκινά η διαδικασία αιτήσεων των ενδιαφερομένων.
        Πρόκειται για πιλοτική εφαρμογή του Υπουργείου Εργασίας με στόχο την εισοδηματική ενίσχυση συμπολιτών μας που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και την ένταξή τους σε ένα “πακέτο” μέτρων κοινωνικής προστασίας, ώστε να εξασφαλιστεί γι' αυτούς ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

       Ειδικότερα, όσοι ενταχθούν στην πρώτη φάση του προγράμματος , εκτός από το μηνιαίο επίδομα που θα λαμβάνουν, θα αποκτήσουν πρόσβαση στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, αλλά και σε υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

       Παράλληλα, στόχος της εφαρμογής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος είναι και η προσπάθεια κοινωνικής επανένταξης, αλλά και ένταξης στην αγορά εργασίας, αφού προηγηθεί διαχωρισμός των ωφελουμένων σε δυνάμενους και μη δυνάμενους να εργαστούν (παιδιά, ηλικιωμένοι κλπ), μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, επαγγελματικής κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.

       Για τον Δήμο μας το πρόγραμμα απευθύνεται σε δημότες – μόνιμους κατοίκους του διευρυμένου Δήμου Χαλκιδέων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση για έγκριση, ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΗΔΙΚΑ www.idika.gr, από τις 15 Νοεμβρίου και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου