ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Για την εγγραφή σας στο Σύλλογο απαιτούνται:
α) αίτηση εγγραφής (έντυπο θα βρείτε στα γραφεία του συλλόγου)
β) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
γ) 15 € ετήσια συνδρομή
δ) μία (1) φωτογραφία για την έκδοση κάρτας μέλους (για τα παιδιά εκδίδεται κάρτα μέλους έως την ηλικία των 25 ετών)

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Αίτημα για μείωση ναύλων

Π Α Ν Ε Λ Λ Α Δ Ι Κ Η  Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α  Τ Ρ Ι Τ Ε Κ Ν Ω Ν
(2θμιο σωματείο Αποφάσεις 125/2010 και 2/2015)
115 22  Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.:6944161115,6944364283  e-mail:pespo3t@yahoo.gr
Αριθμός Πρωτ.: 016 /2016                       Αθήναι 27 Μαΐου 2016

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ
          ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΘΕΜΑ:ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΝΑΥΛΩΝ ΣΑΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ
           ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,

ως Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Τ.,  αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε  μαζί σας και να σας ενημερώσουμε για τους σκοπούς και τον αγώνα των μελών-Συλλόγων μας, και να ζητήσουμε την υποστήριξή σας στα πλαίσια του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας και των δυνατοτήτων των μελών  της ΣΑΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
Ο σημαντικότερος σκοπός και στόχος μας είναι η αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Τα δημογραφικά δεδομένα του ελληνικού πληθυσμού, εμφανίζουν την Ελληνίδα με τον μικρότερο δείκτη γονιμότητας. Τα τελευταία 6 έτη οι θάνατοι ήταν περισσότεροι των γεννήσεων και το 2014 χάθηκε μια πόλη των 68000 ατόμων. Το επίπεδο της φτώχειας για το 2015 για νοικοκυριά με  τρία τέκνα έχει ξεπεράσει το 39%. Η αναλογία εργαζομένων-συνταξιούχων έχει μεταβληθεί σε επικίνδυνα επίπεδα με αποτέλεσμα το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα να είναι υπό κατάρρευση. Τα ζευγάρια δεν αποκτούν τον αριθμό των παιδιών που επιθυμούν για:
α) οικονομικούς(η ανεπάρκεια των εισοδημάτων τους) και
β) λόγους που σχετίζονται με την έλλειψη μέτρων στήριξης της οικογένειας (η ελάχιστη βοήθεια που παρέχει το κράτος στην οικογένεια και το παιδί (έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών, ανεπαρκή οικογενειακά επιδόματα και φορολογικές απαλλαγές, ανεπαρκή σχολεία με ακατάλληλα ωράρια για εργαζόμενους γονείς κ.λπ.).
Οι τρίτεκνες οικογένειες σε δύσκολες περιόδους οικονομικής δυσπραγίας, κοινωνικής αποδιοργάνωσης και δημογραφικής συρρίκνωσης, με δείκτη γονιμότητας ούτε 1, είναι οι βασικοί αιμοδότες της ελληνικής κοινωνίας και ζητούν από την Πολιτεία να πράξει το καθήκον της παρέχοντας σοβαρά και πραγματικά κίνητρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Όχι μόνο η Πολιτεία αλλά όλοι οι πολιτειακοί, πολιτικοί, τοπικοί κοινωνικοί παράγοντες, τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να συνδράμουν στον αγώνα των τριτέκνων για ένα καλλίτερο μέλλον σε αυτήν την Χώρα. Στα πλαίσια αυτού του δίκαιου σκεπτικού μας,  προτείνουμε να εξετάσετε και να εντάξετε και τις τρίτεκνες οικογένειες στην ίδια κατηγορία με τους πολυτέκνους όσον αφορά το κόστος του ναύλου μετακινήσεως στα δρομολόγια που εκτελεί η Εταιρείας σας από και προς ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ.

Κύριε Πρόεδρε και Μέλη του Δ.Σ,
Προσβλέποντες σε εσάς, ως φορέας που προσφέρει κοινωνικό έργο θεωρούμε ότι μπορείτε να συμβάλετε και εσείς επεκτείνοντας την παροχή μειωμένης τιμής του ναύλου που ισχύει για τους πολυτέκνους και στις τρίτεκνες οικογένειες.
Είναι πίστη μας ότι η ανταπόκρισή σας θα είναι θετική και ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με  τιμή

     Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας
   
Σταύρος Πουρτουλίδης                                     Γεράσιμος Πουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου