ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Για την εγγραφή σας στο Σύλλογο απαιτούνται:
α) αίτηση εγγραφής (έντυπο θα βρείτε στα γραφεία του συλλόγου)
β) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
γ) 15 € ετήσια συνδρομή
δ) μία (1) φωτογραφία για την έκδοση κάρτας μέλους (για τα παιδιά εκδίδεται κάρτα μέλους έως την ηλικία των 25 ετών)

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Γενική Συνέλευση & Εκλογές Συλλόγου για ανάδειξη νέου Δ.Σ.






Καράμπελα Μαρία-Γραμματέας, Μπαλογιάννης Μάνος-Αναπληρωτής γραμματέας, Βαρβάρου-Τσάλλα Άννα-Αντιπρόεδρος, Βαρβάρου-Οικονόμου Έφη Πρόεδρος, Χριστοδούλου Μαρία Μέλος

Παπαπέτρου Παρασκευή Ταμίας

  Σήμερα Κυριακή 2/12/2012 διεξήχθησαν η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές του συλλόγου σε αίθουσα του περιφερειακού μεγάρου.
  Η πρόεδρος έκανε τον απολογισμό της διετίας που πέρασε αναφέροντας τη δράση του συλλόγου:

ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
Μετά από αίτημα του συλλόγου προς το δήμο Χαλκιδέων  το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε πως οι Τρίτεκνες οικογένειες που τα μέλη τους είναι δημότες Χαλκιδέων , δικαιούνται έκπτωση 50% στα δημοτικά τέλη. Από το καλοκαίρι όμως αυτή η μοναδική παροχή από το δήμο πάγωσε και ο δήμος δεν παίρνει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και μάλιστα δεν έκανε τον κόπο να μας ενημερώσει, αλλά εμείς να το μαθαίνουμε από τα νέα μέλη που γράφονταν στο σύλλογο και τα στέλναμε να τα καταθέσουν,τη στιγμή που ο δήμος Αθηναίων απαλλάσσει τους τρίτεκνους από τα τέλη ύδρευσης και τα τέλη φωτισμού,καθώς και άλλοι δήμοι (Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου κλπ).
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ




ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ κ. ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Συναντηθήκαμε με το βουλευτή Ν .Ευβοίας κ. Συμεών  Κεδίκογλου, ο οποίος συμμετείχε στις επιτροπές  παιδείας και διαμαρτυρηθήκαμε σχετικά  με την κατάργηση των μεταγραφών των φοιτητών των τριτέκνων  οικογενειών


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ & ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ κ. ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Με αφορμή τις επερχόμενες ρυθμίσεις για τις μεταγραφές και τη σίτιση των φοιτητών ο σύλλογος τριτέκνων Ν. Ευβοίας παρέδωσε επιστολή στον υφυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου με την ελπίδα η κυβέρνηση να λάβει σοβαρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πλέον οι τρίτεκνες οικογένειες μετά τα αλλεπάλληλα χαράτσια και τις περικοπές μισθών, επιδομάτων και κάθε είδους από τις ελάχιστες παροχές που είχαν και ζητώντας

 1.  ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΧΘΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ,
 2. ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ,ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ,
   ΕΠΑΝΑΦΟΡΆ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΆΞΕΙΣ ΠΕΡΊ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΏΝ ,καθώς θεωρούμε άδικη και εν πολλοίς αντισυνταγματική την τροποποίηση, που αφορούσε τις μετεγγραφές, όπου καταδίκασε οικογένειες με τρία παιδιά και άνω να φτάνουν στα όρια τους ή/και να αδυνατούν να συντηρήσουν  2ο  ή και 3ο σπίτι ταυτοχρόνως για τα παιδιά τους που πέρασαν σε σχολές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.


   Επίσης σε σχέση με τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών για αποτελεσματικότερη εφαρμογή του 20% που αφορούν τους διορισμούς προτείνουμε:

-Να αυξηθεί  η μοριοδότηση για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών με τρία τέκνα και άνω.
-Αύξηση των μορίων για μεταθέσεις και αποσπάσεις των γονέων με τρία τέκνα και άνω και σε επίπεδο νομού. 
-Παραμονή στην θέση διορισμού για γονείς με τρία τέκνα και άνω.
-Να επεκταθεί και στους γονείς και τέκνα τριτέκνων η ισχύς των  διατάξεων (Εγγραφές, δίδακτρα κλπ) που ισχύουν για τους πολυτέκνους όσον αφορά την φοίτησή τους σε όλα τα ΙΕΚ.
-Ένταξη στις ίδιες διατάξεις (με  αύξηση του ποσοστού) που ισχύουν για τους πολυτέκνους των γονέων με τρία τέκνα και τα τέκνα αυτών για παροχή υποτροφιών από το ΙΚΥ.
-Δυνατότητα για φοίτηση σε Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά Προγράμματα Σπουδών με επιπλέον ποσοστό για τέκνα και γονείς με τρία παιδιά και άνω και εφ΄όσον πληρούν τα τυπικά προσόντα.
-Για Τρίτεκνους και πολύτεκνους, να παραμείνει σε ισχύ το παλαιό καθεστώς των αποσπάσεων χωρίς περιορισμούς.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ δεν είχαμε, αντ' αυτού είχαμε δελτίο τύπου του υπουργού παιδείας:

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έκανε για το θέμα αυτό την εξής δήλωση:
 
«Έχουμε επιτύχει να αυξήσουμε τον αριθμό των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών από τη Φοιτητική Μέριμνα, από τους 57.000 στους 70.000. Ο στόχος μας είναι το 2013 να σιτίζονται δωρεάν 90.000 φοιτητές, προκειμένου να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες. Αντίστοιχη είναι και η προσπάθειά μας σε ό,τι αφορά στη στέγαση των φοιτητών.
 Προχωράμε επίσης σε δύο επιπλέον στοχευμένα μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα, προκειμένου να απαλλάξουμε τις οικογένειες των φοιτητών και σπουδαστών από πρόσθετα οικονομικά βάρη.
 Τα δύο αυτά μέτρα δίνουν τη δυνατότητα:
1) Σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να μεταγραφούν το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο Τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους.                    
 2) Στους επί πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδο τον Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, λίγους μήνες νωρίτερα.

ΤΗΝ ΤΡΊΤΗ, 8 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011 ΕΓΙΝΕ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
Ενημερώνουμε όλα τα μέλη μας και τις Τρίτεκνες οικογένειες του Νομού ότι μετά από κινήσεις του Δ.Σ ο Σύλλογος εντάχθηκε στη δύναμη της Πανελλαδικής Ένωσης Συλλόγων Πολυτέκνων Οικογενειών με Τρία Τέκνα (ΠΕΣΠΟ3Τ) .

Κατά την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του 2βαθμιου Σωματείου της Πανελλαδικής Ένωσης Συλλόγων Πολυτέκνων Οικογενειών Με Τρία Τέκνα (ΠΕΣΠΟ3Τ) στην Αθήνα στις 17 Μαρτίου 2012 συμμετείχε και ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Εύβοιας με την εκπροσώπηση της προέδρου και του αναπληρωτή γραμματέα του. 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΣΠΟ3Τ
  Η γενική συνέλευση της ΠΕΣΠΟ3Τ, σήμερα 17/3/2012, που συνεδρίασε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε για μια ακόμη φορά να τονίσει την ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, από την Ελληνική Πολιτεία και  τα προγράμματα των πολιτικών κομμάτων, καταδικάζοντας όλα τα μέτρα που στρέφονται κατά της Ελληνικής οικογένειας με τρία παιδιά και άνω απ΄όπου και αν προέρχονται.
            Ο κεντρικός στόχος μας δεν διαφοροποιείται ούτε κατ΄ελάχιστον  από την αρχική διεκδίκηση της πλήρους εξομοίωσης των τριτέκνων με τους πολύτεκνους.
            Ομόφωνα καταδικάζει για μια ΑΚΟΜΗ φορά ως άδικο και ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ για την Ελληνική τρίτεκνη οικογένεια το Ν.3454/06 που εμπεριέχει διατάξεις κενού περιεχομένου.    
 
ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ   ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΑ ΚΑΙ  ΑΔΙΚΑ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ 1 ΚΑΙ 2 ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ.
TO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΣΠΟ3Τ

Ο Σύλλογος συμμετέχοντας στις δράσεις της ΠΕΣΠΟ3Τ έστειλε μέσω της ένωσης, επιστολές διαμαρτυρίας καθώς και προτάσεις τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, σε υποψηφίους, αρχηγούς κομμάτων, βουλευτές, υπουργούς, πρόεδρο της δημοκρατίας.

Ο Σύλλογος ακόμη διοργάνωσε κοπή πίτας και αποκριάτικο χορό και απένειμε επαίνους στους επιτυχόντες φοιτητές σε ΑΕΙ & ΤΕΙ. ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.

 Ξεκίνησε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες EVIMA & MED4U με νέα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας και αυτοκινήτου σε ειδικές τιμές για τα μέλη του συλλόγου μας.

Ακολούθησαν οι εκλογές και σε σύνολο 80 ψηφισάντων είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

ΒΑΡΒΑΡΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΦΗ  73 ψήφοι
ΒΑΡΒΑΡΟΥ-ΤΣΑΛΛΑ ΑΝΝΑ        39   "
ΓΕΝΗ ΦΑΝΗ                                      8
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                  8
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ-ΔΕΣΙΠΡΗ ΜΑΡΙΑ   30
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ                 7
ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΣ            18
ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ         22
ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗ ΕΦΗ                       6
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ                17


Μετά τη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ το νέο προεδρείο έχει ως εξής:

ΒΑΡΒΑΡΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΦΗ     πρόεδρος
ΒΑΡΒΑΡΟΥ-ΤΣΑΛΛΑ ΑΝΝΑ     αντιπρόεδρος
ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ-ΔΕΣΙΠΡΗ ΜΑΡΙΑ      γραμματέας
ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ     ταμίας
ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΣ     αναπλ. γραμματέας
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ     μέλος
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ     μέλος

ΓΕΝΗ ΦΑΝΗ     αναπλ. μέλος
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ      αναπλ. μέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου